lørdag den 24. maj 2014

2D med 3D

''walking'', 2012, painting, polystyrene based sculpture

Shintaro Ohata (født 1976 i Hiroshima, Japan) har fanget mit hjerte.
Han arbejder med maleri og skulptur, men gør det utraditionelt og med samme magi som virker til at være reserveret til japanske kunstnere; hans værker har en varme og naivitet som minder mig om den man finder i Hayao Miyazakis film.
Ohata er specielt kendt for at kombinere maleri og skulptur, og gøre dem til ét værk. Det bliver gjort på sådan en fin måde! Selvom den ene halvdel er todimensionel og den anden tredimensionel, formår Ohata nærmest at sammensmelte de to. Han gør værket mere substanitelt, mere virkeligt måske endda, og på den måde trækker han beskueren ind i værkerne. Det må føles som at stå inde i scenerne, at se hans værker. - Og hans måde at vise lys på - han gør det mesterligt!

Der er også en form for ensomhed i hans værker. En tungsindighed. Skøbelige børn - piger - er enten alene i scenerne, eller sammen med dyr eller fabeldyr-agtige voksenskikkelser.
Skulpturene og malerierne har alle en overflade der nærmest er skabt af flager, og det giver det hele en lethed og skrøbelighd der passer til motiverne; som om det let kunne falde fra hinanden. Som om det var stykket sammen af forsigtige, ensomme drømme.


''happy birthday?'', 2012, painting, polystyrene based sculpture

''happy birthday?'', 2012, painting, polystyrene based sculpture

''in the sound'', 2012, painting, polystyrene based sculpture

''in the sound'', 2012, painting, polystyrene based sculpture


''2'', 2011, painting, polystyrene based sculpture

''2'', 2011, painting, polystyrene based sculpture

''Airplane'', 2007, painting, polystyrene based sculpture


Alle billeder er lånt herfraIngen kommentarer:

Send en kommentar