fredag den 18. oktober 2013

Livet i mellemrummene

Det sker nok mest i byerne, der hvor husene står tættere på hinanden. Det er her hvor man finder de mellemrum der er mellem husene der står så tæt, at hvis man kigger op på himlen er den rammet ind af husenes mure.

For de fleste er det nok spildplads. Det er her man lige stiller cyklen, eller prøver at få planter til at overleve i det begrænsede sollys der kommer derned. Det føles lidt klemt. Som om man har skabt begrænset frirum for at snyde mennesker til at få en lille forbindelse til plads og luft og himmel.

Men hvad gør man så med dette snyde-frirum? Den franske kunstner Thomas Lamadieu leger i sin serie Sky Art med den himmel der kommer af frirummet; den form himlen får af de omkransende mure.
Når han leger bliver perspektivet ændret, og himlen, som før kun var det blå der adskilte bygningerne fra hinanden når man kigger op, bliver basis for Lamadieus fantasi. Nu er det ikke længere arkitekturen der er i fokus, men det anderledes element Lamadieu introducerer.

Lamadieu skaber en kontrast mellem tegning og fotografi, ved at indlægge tegnede figurer af mennesker og dyr på himlen. Det er virkelig fint og det får mig til at smile -- og jeg kommer til at tænke på hvor mange feriefotografier der gemmer på usynlige skæve og underlige figurer i mellemrummene.
Det er bare et spørgsmål om at kigge en ekstra gang.

Det er lige før man burde få bestilt et ekstra tryk af feriebillederne, og gå igang med at finde og tegne. Der hvor der ikke er noget, kan man nogle gange godt finde noget.
Men en dag som i dag hepper jeg på at I udnytter det smukke, smukke oktobervejr og det faktum at der er efterårsferie, og kommer ud og fotograferer mellemrummene. Lad fantasien fare.

God oktoberfredag derude.

Billedet er lånt fra Lamadieus hjemmeside, via thisiscolossal.com

Billedet er lånt fra Lamadieus hjemmeside, via thisiscolossal.com

Billedet er lånt fra Lamadieus hjemmeside, via thisiscolossal.comIngen kommentarer:

Send en kommentar