onsdag den 9. oktober 2013

At give tilbage til lyset
Dare alla lucePå italiensk giver man tilbage til lyset, når et lille nyt barn kommer til verden. Det er det dare alla luce så smukt betyder; at give tilbage til lyset. At give tilbage til livet.

Amy Friend er en canadisk fotograf der arbejder meget poetisk med fotografi og lys. For hende er lyset en kilde til liv. Hun har lavet en rigtig fin serie af fotografier med navnet Dare alla Luce.

Friend skriver på sin hjemmeside: "Through small deliberate interventions, I altered these vintage images, allowing light to pass through them. (After all, photographs are made possible with light.) In a literal and somewhat playful manner, I aimed to give the photographs back to the light [...]"

Hun bruger gamle fotografier - fotografier med sjæl og historier der ligger langt tilbage i tiden. Fotografier der måske netop derfor har brug for ekstra hjælp til at blive bragt tilbage til livet.
Disse fotografier laver hun små huller i, og på den måde lader hun lyset komme igennem fotografierne. De små lysende huller samler sig om det liv - mennesker og dyr - der er på fotografierne, som om der er en skjult magnetisme. En tiltrækningskraft.
De minder mig om ildfluer. Og om den støv som Philip Pullman skriver om i sin His Dark Materials - triologi. De minder mig om minder.

En klar anbefaling herfra er at smutte forbi hendes hjemmeside og udforsk hvad hun ellers har lavet. Det er virkelig fine ting :)

Amy Friend: Latent Light (2012)

Amy Friend: What is done in the darkness, will be brought to the light (2012)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar