lørdag den 21. september 2013

the event of a thread

Åh at have haft pengene til at rejse. Lige pakke en hurtig kuffert og kunnet have taget til New York sidste december. Åh det ville jeg altså gerne have kunnet.

Jeg faldt over installationskunstner Ann Hamilton på pinterest (kender I pinterest? Det er en tidsrøver af kaliber, men hold op man kan finde alskens fabelatige ting igennem det. Tjek linket i venstre side her på bloggen -- det er vildt smart, er det!) og forelskede mig. Helt enormt.

Fra d. 5. december 2012 til d. 6. januar 2013, indtog hun Park Avenue Armory i New York, med installationen in the event of a thread (kurateret af Kristy Edmunds). Og bare ud fra billederne af installationen, så var det helt igennem magisk.

Installationen bestod af forskellige elementer; brede gynger med plads til 2 hang i knap 22 meter lange reb fra loftet, og disse reb var med til at holde et enormt, hvidt stykke stof ophængt i midten af rummet.

Her kunne publikum blive en aktiv del af installation ved at bruge gyngerne, og ligge på gulvet under det hvide stof og opleve som lå de under himlen og kiggede på skyer.

Som en sidste del af installationen, var der et bord med duer i bure (en reference til brevduer) og oplæsere der læste adresser fra skriftruller til duerne.

I programmet kan I læse Ann Hamiltons egne fine tanker om installationen, og på hendes hjemmeside kan I se flere billeder og videoer fra installationen. Billederne herunder har jeg lånt fra hendes hjemmeside.

Der er selvfølgelig mange flere aspekter der kan analyseres; stedet, titlen på værket -- men det vil jeg lade jer om, skulle I have lyst.
For i bund og grund; hvor magisk er installationen ikke lige i sig selv? Med gynger som da man var barn og troede at man kunne nå himlen hvis man bare gyngede højt nok. Og skyerne er blevet bragt ned fra himlen så man kan røre ved dem. At gynge mellem skyerne, helt oppe i himlen.
Åh havde jeg bare haft pengene til at tage til New York i december sidste år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar